Загальна кількість переглядів сторінки

Сторінки

четвер, 11 грудня 2014 р.

Найсолодший запах


Професор з Мюнхенського університету Пітер Шіберле провів дослідження, у якому намагався вивчити хімічні сполуки, що зумовлюють зміни запаху какао протягом усіх етапів його обробки. Донедавна не було відомо, які саме сполуки надають шоколаду такий чарівний аромат, проте протягом останніх двох десятків років групі вчених на чолі з Шіберле вдалося розкрити багато "шоколадних таємниць". Найцікавіше відкриття полягає в тому, що аромат обсмажених какао-бобів формується сумішшю ароматів речовин, що пахнуть окремо: як варена капуста, варене мясо, картопля фрі, яловичий жир, людський піт, персики, огірки, земля, мед, а також ще чимала кількість продуктів, що не мають до какао ніякого відношення.

Немає коментарів:

Дописати коментар