Загальна кількість переглядів сторінки

Сторінки

середу, 10 грудня 2014 р.

Хімія - наука про природу



Тема. Хімія - наука про природу. Хімія в навколишньому світі
Цілі уроку: пояснити, що саме вивчає хімія; показати місце хімії серед наук про природу; пояснити цілі й завдання хімії; сформувати знання про роль хімічної науки в розвитку народного господарства, житті людини; сформувати в учнів поняття про хімію, предмет вивчення хімії, діалектико-матеріалістичний світогляд, найбільш загальні поняття про закони природи; повторити відомості про речовини та хімічні елементи, вивчені в курсі «Природознавство».
Тип уроку: вивчення нового матеріалу.
Форми роботи: розповідь учителя, фронтальна евристична бесіда.
Обладнання: періодична система хімічних елементів Д. І. Менделєєва.



             Скачайте конспект за цією ссилкою:

             

6 хімікатів, що потраплять у наш організм разом із м’ясом

        Зазначені нижче 6 видів лікарських засобів і хімікатів мають високі шанси опинитися в біфштексі.
        Мясо - дуже корисний продукт харчування. Воно є джерелом білків, ліпідів, мінеральних речовин і вітамінів. Але в мясі тварин, птахів і в пробах яєць працівники лабораторій продовжуть знаходити небезпечні для здоровя і життя людини хімікати. У мясі яловичини знаходять сліди таких речовин, як пеніцилін, антибіотик флорфенікл, сульфаметазин і сульфадиметоксин, препарати проти паразитів.
      Сайт glutenlife.ru подає список шести хімікатів, які потрапляють у наш організм разом із мясом.

      1. Антибіотики. Найвищий вміст антибіотиків виявлено в мясі молодих телят, бо фермери нерідко вигодовують їх молодих корів, яких лікували антибіотиками. Навіть продавати молоко таких корів заборонено доти, доки хімічні речовини з організму рогатої худоби не виведуться, хоча деякі фермери продовжуть його використовувати, не зважаючи на небезпечні для людини препарати.
      2. Рактопамін і схожі небезпечні добавки. Рактопамін часто використовують для вирощування свиней, худоби та птиці в обмежених кількостях, однак ця речовина залишається небезпечною не лише для людини, а й для тварин, яких калічать цією речовиною.
      3. Гормони. Естрадіол - 17, зеранол, ацетат тренболону й ацетат мегестролу активно використовуються фермерами Європейського союзу. Хімічні гормони в 30 разів активніші природних. Учені вважають, що вони можуть бути причиною виникнення раку грудей і простати.
      4. Пестициди. Відімо, що пестициди мають негативний вплив на здоровя людини. Вони не тільки впливають на розвиток дитини в утробі матері, порушуючи когнітивні й поведінкові функції, а й можуть стати причиною багатьох смертельних захворювань.
      5. Препарати, які є в морепродуктах. У ставках для вирощування креветок містяться великі дози хімікатів, таких як сечовина, суперфосфати й дизельне паливо. Креветки отримують свою частку пестицидів, зокрема хлорину (різновид хімікату для знищення риб), антибіотиків та інших речовин.
      6. Препарати для боротьби з паразитами. Паразити живутьу багатьох тваринах, зокрема в печінці рогатої худоби, яка є ідеальним середовищем існування для різних паразитичних червяків. Щоб їх знищити. фермери використовують сильні хімічні препарати, які потім не виводяться з організму тварини й залишаються у мясі.