Зазначені нижче 6 видів лікарських засобів і хімікатів мають високі шанси опинитися в біфштексі.
М
’ясо - дуже корисний продукт харчування. Воно є джерелом білків, ліпідів, мінеральних речовин і вітамінів. Але в м
’ясі тварин, птахів і в пробах яєць працівники лабораторій продовжуть знаходити небезпечні для здоров
’я і життя людини хімікати. У м
’ясі яловичини знаходять сліди таких речовин, як пеніцилін, антибіотик флорфенікл, сульфаметазин і сульфадиметоксин, препарати проти паразитів.
Сайт
glutenlife.ru подає список шести хімікатів, які потрапляють у наш організм разом із м
’ясом.
1. Антибіотики. Найвищий вміст антибіотиків виявлено в м
’ясі молодих телят, бо фермери нерідко вигодовують їх молодих корів, яких лікували антибіотиками. Навіть продавати молоко таких корів заборонено доти, доки хімічні речовини з організму рогатої худоби не виведуться, хоча деякі фермери продовжуть його використовувати, не зважаючи на небезпечні для людини препарати.
2. Рактопамін і схожі небезпечні добавки. Рактопамін часто використовують для вирощування свиней, худоби та птиці в обмежених кількостях, однак ця речовина залишається небезпечною не лише для людини, а й для тварин, яких калічать цією речовиною.
3. Гормони. Естрадіол - 17, зеранол, ацетат тренболону й ацетат мегестролу активно використовуються фермерами Європейського союзу. Хімічні гормони в 30 разів активніші природних. Учені вважають, що вони можуть бути причиною виникнення раку грудей і простати.
4. Пестициди. Відімо, що пестициди мають негативний вплив на здоров
’я людини. Вони не тільки впливають на розвиток дитини в утробі матері, порушуючи когнітивні й поведінкові функції, а й можуть стати причиною багатьох смертельних захворювань.
5. Препарати, які є в морепродуктах. У ставках для вирощування креветок містяться великі дози хімікатів, таких як сечовина, суперфосфати й дизельне паливо. Креветки отримують свою частку пестицидів, зокрема хлорину (різновид хімікату для знищення риб), антибіотиків та інших речовин.
6. Препарати для боротьби з паразитами. Паразити живутьу багатьох тваринах, зокрема в печінці рогатої худоби, яка є ідеальним середовищем існування для різних паразитичних черв
’яків. Щоб їх знищити. фермери використовують сильні хімічні препарати, які потім не виводяться з організму тварини й залишаються у м
’ясі.