- Що вам відомо про отруйний, чи "п'яний мед"? Чи можна цей мед знешкодити?
- Отруйний, чи "п'яний мед" відомий із глибокої давнини. Давньогрецький полководець і письменник Ксенофонт Афінський описує, як воїни, поївши в Колхіді меду, захворіли. "Солдати, які наїлися стільників, знепритомніли: у них були ознаки отруєння. Хто з'їв небагато, той був схожий на дуже п'яного хто з'їв більше - здавався безумцем, деякі навіть помирали". У гірських місцевостях середньої та північної частини Японії споживання меду викликає в людей захворювання, пов'язане з отруйною дією нектару, який бджоли збирають із рослин родини верескових. Такий мед викликає головний біль, блювання, холодний піт, лихоманку. "П'яний" мед бджоли збирають із квітів багульника. Учені навчилися знешкоджувати його: нагріванням на водяній бані. Однак тривале нагрівання руйнує не лише отруйні, але й корисні речовини.
Загальна кількість переглядів сторінки
Сторінки
понеділок, 22 грудня 2014 р.
Запитання 4.
Запитання 2.
- Яка роль надходження до організму людини целюлози, адже наш організм не синтезує ферментів для її розщеплення?
- Целюлоза посилює хвилеподібні рухи кишечника, що сприяє виведенню шлаків з оргнізму. Вона стимулює перистальтику кишечника, завдяки чому видаляються надлишки холостерину та інших речовин. Також целюлоза нормалізує травлення, підвищує біологічну цінність їжі, створює оптимальні умови для розвитку в кишечнику корисної мікрофлори. Целюлозу, яка входить до складу рослинних клітин, називають "грубі рослинні волокна"
Підписатися на:
Дописи (Atom)