Професор з Мюнхенського університету Пітер Шіберле провів дослідження, у якому намагався вивчити хімічні сполуки, що зумовлюють зміни запаху какао протягом усіх етапів його обробки. Донедавна не було відомо, які саме сполуки надають шоколаду такий чарівний аромат, проте протягом останніх двох десятків років групі вчених на чолі з Шіберле вдалося розкрити багато "шоколадних таємниць". Найцікавіше відкриття полягає в тому, що аромат обсмажених какао-бобів формується сумішшю ароматів речовин, що пахнуть окремо: як варена капуста, варене м’ясо, картопля фрі, яловичий жир, людський піт, персики, огірки, земля, мед, а також ще чимала кількість продуктів, що не мають до какао ніякого відношення.
Загальна кількість переглядів сторінки
Сторінки
четвер, 11 грудня 2014 р.
середа, 10 грудня 2014 р.
Хімія - наука про природу
Тема. Хімія - наука про
природу. Хімія в навколишньому світі
Цілі уроку:
пояснити, що саме вивчає хімія; показати місце хімії серед наук про
природу; пояснити цілі й завдання хімії; сформувати знання про роль хімічної
науки в розвитку народного господарства, житті людини; сформувати в
учнів поняття про хімію, предмет вивчення хімії, діалектико-матеріалістичний
світогляд, найбільш загальні поняття про закони природи; повторити відомості про
речовини та хімічні елементи, вивчені в курсі «Природознавство».
Тип уроку: вивчення нового матеріалу.
Форми
роботи: розповідь учителя, фронтальна евристична бесіда.
Обладнання: періодична система хімічних
елементів Д. І. Менделєєва.
Скачайте конспект за цією ссилкою:
6 хімікатів, що потраплять у наш організм разом із м’ясом
Зазначені нижче 6 видів лікарських засобів і хімікатів мають високі шанси опинитися в біфштексі.
М’ясо - дуже корисний продукт харчування. Воно є джерелом білків, ліпідів, мінеральних речовин і вітамінів. Але в м’ясі тварин, птахів і в пробах яєць працівники лабораторій продовжуть знаходити небезпечні для здоров’я і життя людини хімікати. У м’ясі яловичини знаходять сліди таких речовин, як пеніцилін, антибіотик флорфенікл, сульфаметазин і сульфадиметоксин, препарати проти паразитів.
Сайт glutenlife.ru подає список шести хімікатів, які потрапляють у наш організм разом із м’ясом.
1. Антибіотики. Найвищий вміст антибіотиків виявлено в м’ясі молодих телят, бо фермери нерідко вигодовують їх молодих корів, яких лікували антибіотиками. Навіть продавати молоко таких корів заборонено доти, доки хімічні речовини з організму рогатої худоби не виведуться, хоча деякі фермери продовжуть його використовувати, не зважаючи на небезпечні для людини препарати.
2. Рактопамін і схожі небезпечні добавки. Рактопамін часто використовують для вирощування свиней, худоби та птиці в обмежених кількостях, однак ця речовина залишається небезпечною не лише для людини, а й для тварин, яких калічать цією речовиною.
3. Гормони. Естрадіол - 17, зеранол, ацетат тренболону й ацетат мегестролу активно використовуються фермерами Європейського союзу. Хімічні гормони в 30 разів активніші природних. Учені вважають, що вони можуть бути причиною виникнення раку грудей і простати.
4. Пестициди. Відімо, що пестициди мають негативний вплив на здоров’я людини. Вони не тільки впливають на розвиток дитини в утробі матері, порушуючи когнітивні й поведінкові функції, а й можуть стати причиною багатьох смертельних захворювань.
5. Препарати, які є в морепродуктах. У ставках для вирощування креветок містяться великі дози хімікатів, таких як сечовина, суперфосфати й дизельне паливо. Креветки отримують свою частку пестицидів, зокрема хлорину (різновид хімікату для знищення риб), антибіотиків та інших речовин.
6. Препарати для боротьби з паразитами. Паразити живутьу багатьох тваринах, зокрема в печінці рогатої худоби, яка є ідеальним середовищем існування для різних паразитичних черв’яків. Щоб їх знищити. фермери використовують сильні хімічні препарати, які потім не виводяться з організму тварини й залишаються у м’ясі.
М’ясо - дуже корисний продукт харчування. Воно є джерелом білків, ліпідів, мінеральних речовин і вітамінів. Але в м’ясі тварин, птахів і в пробах яєць працівники лабораторій продовжуть знаходити небезпечні для здоров’я і життя людини хімікати. У м’ясі яловичини знаходять сліди таких речовин, як пеніцилін, антибіотик флорфенікл, сульфаметазин і сульфадиметоксин, препарати проти паразитів.
Сайт glutenlife.ru подає список шести хімікатів, які потрапляють у наш організм разом із м’ясом.
1. Антибіотики. Найвищий вміст антибіотиків виявлено в м’ясі молодих телят, бо фермери нерідко вигодовують їх молодих корів, яких лікували антибіотиками. Навіть продавати молоко таких корів заборонено доти, доки хімічні речовини з організму рогатої худоби не виведуться, хоча деякі фермери продовжуть його використовувати, не зважаючи на небезпечні для людини препарати.
2. Рактопамін і схожі небезпечні добавки. Рактопамін часто використовують для вирощування свиней, худоби та птиці в обмежених кількостях, однак ця речовина залишається небезпечною не лише для людини, а й для тварин, яких калічать цією речовиною.
3. Гормони. Естрадіол - 17, зеранол, ацетат тренболону й ацетат мегестролу активно використовуються фермерами Європейського союзу. Хімічні гормони в 30 разів активніші природних. Учені вважають, що вони можуть бути причиною виникнення раку грудей і простати.
4. Пестициди. Відімо, що пестициди мають негативний вплив на здоров’я людини. Вони не тільки впливають на розвиток дитини в утробі матері, порушуючи когнітивні й поведінкові функції, а й можуть стати причиною багатьох смертельних захворювань.
5. Препарати, які є в морепродуктах. У ставках для вирощування креветок містяться великі дози хімікатів, таких як сечовина, суперфосфати й дизельне паливо. Креветки отримують свою частку пестицидів, зокрема хлорину (різновид хімікату для знищення риб), антибіотиків та інших речовин.
6. Препарати для боротьби з паразитами. Паразити живутьу багатьох тваринах, зокрема в печінці рогатої худоби, яка є ідеальним середовищем існування для різних паразитичних черв’яків. Щоб їх знищити. фермери використовують сильні хімічні препарати, які потім не виводяться з організму тварини й залишаються у м’ясі.
вівторок, 9 грудня 2014 р.
Індекс та коефіцієнт
Уважно роздивіться
таблицю і визначте, скільки разів у ній зустрічаються записи, які означають:
1) одну молекулу
простої речовини, яка складається з 2 атомів;
2) два атоми
хімічного елемента;
3) дві молекули
складної речовини;
4) одну молекулу
складної речовини;
5) чотири молекули
складної речовини.
2H
|
2O2
|
CO2
|
2PH3
|
2Cl
|
O2
|
O3
|
H2
|
2CO2
|
N2
|
4O2
|
O
|
2O
|
3CO2
|
2SO2
|
Cl2
|
CO
|
2Cl
|
4N
|
4CCl4
|
N2
|
2N
|
HNO3
|
4H2
|
H2O
|
2H
|
4Br2
|
4O
|
S
|
4NO
|
2Cl2
|
HPO3
|
4NO2
|
CH4
|
3CO
|
HCl
|
N2O
|
CS2
|
2HCl
|
H
|
2H2O
|
2CH4
|
Підписатися на:
Дописи (Atom)